LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongress15-12-2016 12:00

Wat is nu mooier als kleine kinderen samen spelen? Het maakt niet uit of je een jongetje of een meisje bent, of waar je ouders vandaan komen en in welke wijk je woont. Dat is helemaal niet belangrijk als je samen in de zandbak speelt, met puzzels bezig bent of naar een mooi verhaal luistert. Spelend leren is de basis om kinderen samen te laten opgroeien in een inspirerende omgeving. Vroeger was dat op straat, waar moeders op elkaars kinderen letten. En als kinderen iets deed verkeerd deed, konden ze erop rekenen dat ze bij hun lurven werden gepakt. Of dit de juiste methode was, is een discussie die op deze plek niet thuis hoort.

Meer vrouwen zijn gaan werken. Kinderen worden opgevangen in peuterspeelzalen (zolang deze nog bestaan) en kinderopvang. De laatste jaren is veel geïnvesteerd in het opleiden van leidsters en pedagogisch medewerkers. Ook worden verbindingen gelegd met professionals in de jeugdzorg en de jeugdgezondheidszorg. Er is steeds meer bekend over de ontwikkeling van kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Alle professionals willen het beste voor kinderen. Daarom is de samenwerking tussen professionals belangrijk, bijvoorbeeld in een integraal en inclusief kindcentrum. Laat deze samenwerking ten goede komen aan de ontwikkeling van kinderen. Voorkom dat op die leeftijd al labels worden opgeplakt waar kinderen nooit meer vanaf komen. Maar ga mee in de onbevangenheid van de kinderen en maak ook geen onderscheid tussen de kinderen dat de kinderen op jonge leeftijd zelf ook niet maken.

Kom naar het festival en leer hoe je zonder vooroordelen naar de talenten van mensen kunt kijken. Raak je vooroordelen kwijt en geniet van de inspirerende omgeving van het festival.

 

Petra Raaijen

Beleidsadviseur VNG en gemeente Eemsmond

<< December 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031