LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressManifest voor Anja
04-10-2017 10:15

Ik ben voor Stapsgewijze en Systematische verbetering van het Sociaal Domein  Ja, ik kies positie. Ik sta er voor dat het Sociaal Domein de komende raadsperiode op orde komt.  Daarom kies ik voor de drie stappen om verbeterde samenwerking tussen instellingen onderling en gemeente te komen.

1.       Start met concrete oplossingen voor concrete problemen ván de cliënt
We starten met het ‘laaghangende fruit’, de vraagstukken waarvan eigenlijk iedereen weet dat ze relatief makkelijk kunnen worden opgelost. Met het ‘koppelzone’-concept worden concrete klachten vertaald in een gezonde ‘business case’ en een werkende praktijk. Daarna gaan we verder met wicked problems.
 

2.       Start de systematische verbetering van de keten voor ‘morgen en overmorgen’
De essentie van de Koppelzone is dat het altijd beter kan. De ‘spelers’ stellen elkaar de simpele vraag: ‘Hoe gaan wij hier eigenlijk met elkaar om?’  We proberen de antwoorden uit.  De focus verschuift naar het systematisch organiseren van samenwerking gericht op oplossing van de problemen van ‘vandaag’ en het aanpakken van de uitdagingen van ‘morgen en overmorgen’.  Als Anja het resultaat merkt leggen we de nieuwe verbeterde samenwerking vast.
 

3.       Bouw mee aan standaarden voor samenwerking tussen verschillende instellingen.
De organisaties die in een keten moeten samenwerken hebben een verschillende achtergrond, vakdiscipline, cultuur, procedures e.d. Het zou een wonder zijn als ze als vanzelf elkaar allemaal zouden begrijpen. Door te werken aan concrete oplossingen in de koppelzone en te werken aan afspraken komen we samen tot nieuwe standaarden. Dit is de oplossing voor de nabije toekomst.

Ik druk nu op de KNOP VOOR ANJA en ik verklaar daarmee aan: - Mijn kiezers: u kunt er van op aan dat ik in de komende Raadsperiode me sterk maak voor een verbeterd Sociaal Domein.  Ik zet me in  voor de drie stappen voor verbetering.

<< October 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031