LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressDuurzame verandering en Geluk
08-03-2017 12:00

Een paar jaar geleden stelden we samen het manifest “Petje af voor de burger op”. Centrale vraag daarbij was: “Hoe realiseer je duurzame verandering?”  Met de ’10 punten van het manifest’ in het achterhoofd maken we kennis met de mogelijkheden van duurzame verandering. Het doel: anderen laten organiseren, faciliteren en ook fouten durven te maken. Leuk zo’n strategie, maar dragen we daarmee ook bij aan het geluk van onze inwoners?

Sinds een aantal jaar is er bij de overheid en gemeenten de noodzaak om organisaties, processen en functies opnieuw vorm te geven. Maar hoe wordt deze gedaanteverwisseling gerealiseerd in een wereld waarin de context steeds veranderd? Veel aandacht gaat daarbij uit naar instrumenten. Er is echter nauwelijks aandacht voor de noodzakelijke gedragsveranderingen. Een groot gemis.

Strategie vs. Praktijk
Veel organisaties worstelen met het probleem, dat er weinig relatie is tussen de strategische keuzes enerzijds en weerbarstigheden in de dagelijkse praktijk anderzijds. Dit betekent dat veel managers moeilijk in staat zijn om hun visies en doelstellingen daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Strategisch beleid blijft dan steken in enkel mooie woorden. De waan van de dag maakt het bijna onmogelijk om nieuwe richtingen daadwerkelijk in te slaan.

Realisatie van transformatie
Kortom, het is belangrijk om breder te kijken: wat heb je nodig om de transformatie te realiseren binnen je organisatie? Durf jij je kwetsbaar op te stellen en de uitdaging aan te gaan om nieuw beleid te organiseren? Tijdens het LCGW festival maak je kennis met een totaal nieuwe visie op de samenleving, organiseren en evalueren. Ontdek je nieuwe strategieën waarmee je een toegevoegde waarde kunt leveren en resultaat boekt voor burger en bestuur.

LCGW-festival
Het LCGW organiseert verschillende workshops waarin u onder andere handvatten krijgt aangereikt om een nieuw beleid te organiseren binnen uw organisatie. Tijdens het congres laten we u kennismaken met de koplopers uit het sociaal ondernemerschap. Samen komen we tot oplossingen voor uw werkterrein, of dat nu jeugdzorg, (burger)participatie of de WMO is. Meld je nu aan voor het festival, van de zachte G naar de zoute Zee.

 

Lees meer over het LCGW-festival

<< March 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031