LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressBrief van de voorzitter
05-12-2016 12:00

Beste collega’s,

We kantelen (en soms rollebollen) wat af deze periode. De transformatie krijgt steeds meer concrete vormen en verschillende innovatieve projecten en pilots zien het licht. Het besef dat de transitie en transformatie niet alleen is voorbehouden voor het sociaal domein wint, o.a. door de invoering van de omgevingswet, steeds meer terrein. Het LCGW heeft hierin nooit sturend willen zijn, maar heeft u als betrokkene en geïnteresseerde een platform willen bieden om kennis en ervaringen te delen en u te inspireren om soms ongebaande paden te betreden en te verkennen.

Ik nodig u van harte uit om op 16 en 17 maart deel te nemen aan ons “Festival van de zachte G naar de zoute Zee”, van Den Bosch naar Schouwen Duivenland. Tijdens het festival kunt u zich laten inspireren door verschillende gerenommeerde sprekers rondom het thema geluk en hun visie hoe je dat wat dichter bij de realiteit zou kunnen brengen. Daarnaast zijn er weer talloze workshops en deelsessies waarbij aan de hand van een voorbeeld of een methodiek, ook uw inbreng en input op prijs wordt gesteld. U hebt keus genoeg om een op de eigen persoon toegesneden en passend programma samen te stellen, waarin u kunt halen en brengen!

We beginnen ons festival zoals gezegd in Den Bosch een prachtige stad waarin de transformatie in het sociaal domein en die van de ruimtelijke ordening hand in hand is opgepakt in de Tramkade. Het resultaat is verbluffend; een plek met een enorme aantrekkingskracht op trendsetters. Deze dag zullen verschillende inleiders u inspireren rondom het centrale thema van dit festival:  “geluk” in een poging wat meer greep te krijgen op dit fluïde, maar voor iedereen belangrijke thema. Verder staat deze eerste dag in het teken van labels, etiketjes of, zo u wil, hokjes. Leidraad is dat dit niet werkt. Hoe het wel kan, daarvoor krijgt u deze eerste dag verschillende mogelijkheden aangereikt en kunt u zelf uw ideeën inbrengen.

Vervolgens gaan wij per bus naar de zoute zee van Schouwen-Duiveland. Iedere bus kent zijn eigen programma en ook daar geldt dus dat u uw eigen verkenningstocht samenstelt.

De tweede dag staat in het teken van het World-Happiness Report en hoe wij ook vanuit gemeentelijk beleid een bijdrage kunnen leveren aan een toenemend welbevinden van onze inwoners. Een belangrijke rol is deze dag weggelegd voor de Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO), onderdeel van de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Ook op deze dag bepaalt u zelf waar u kennis en inspiratie wilt opdoen of waar u verbinding zoekt met toepassingen in de praktijk.

Samen met vele vrijwilligers en met behulp van de belangrijke bijdrage van onze gastgemeenten Den Bosch en Schouwen-Duiveland kunnen wij u een boeiend festival aanbieden, die meer dan de moeite waard is.

Ik hoop u op 16 en 17 maart te ontmoeten in onze reis van de zachte G, naar de zoute zee!

 

Henk Kosmeijer,

Voorzitter LCGW

<< December 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031