LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressElke beweging is het begin van iets nieuws
12-03-2015 14:00

Wadland 2014 is een tijdelijk landschap van wilgentenen op de Noordvaarder dat in de aanloop naar Oerol wordt gebouwd en tijdens Oerol het proces van kweldervorming zichtbaar maakt aan het festivalpubliek.

 

De installatie is geïnspireerd op het abstracte schilderij ‘Pier en Oceaan’ van Mondriaan.

Het is een expiriment en schaalmodel voor de te ontwikkelen Strieperkwelder ten zuiden van Midsland.

In Wadland zijn de natuurlijke ritmes van de natuur voelbaar. Water en slib uit de Waddenzee zoeken onder invloed van de eb- en vloedbewegingen hun weg door het Mondriaanse patroon. Kleine kreekjes en een eerste aanzet van wallen maken het begin van een kweldervormingsproces beleefbaar.’

Nieuwe gedachten en ideeën,  het belopen van nog niet gebaande wegen is als het creëren van een nieuw landschap: ergens begin je met het uitzetten van je plan,  vol overtuiging en gedrevenheid waarna de elementen ertoe worden aangezet het mede te gaan vormen; je kunt tenslotte niet alles alleen..

De afgelopen twee dagen heb ik mogen ervaren dat er veel gedreven mensen zijn die nieuwe landschappen willen creëren. Landschappen waarin we op creatieve wijze mensen kunnen aanzetten gelukkig te worden en met de krachten die daaruit ontstaan zoeken naar verbetering van het samenleven.

Op verlei gebied wordt er gewerkt aan dit ontwikkelplan en dat is goed te merken.  Belangrijk is daarbij oog te hebben voor het soms haast onzichtbare,  het nieuwe en vooral gericht op het opbouwende.

Ontdekken waar de krachten en mogelijkheden liggen  in plaats van de onmogelijkheden schept energie.  Positiviteit en gedrevenheid zorgt voor een opgaande spiraal; het zet mensen in hun kracht en waarborgt zelfredzaamheid. 

Open staan voor beweging is een uitdaging,  het is een mogelijkheid om vanuit iets kleins iets onmetelijk groots te veroorzaken.  Dit te delen met anderen en hen ook te inspireren kan zorgen voor een nieuw landschap met nieuwe mogelijkheden waarin uiteindelijk, rijkelijk geoogst kan worden…

Een kanteling in denken;

Elke beweging is het begin van iets nieuws!

….’De sculptuur heeft een doorsnede van 400 meter en loopt geleidelijk op in hoogte van strandniveau tot meer dan 2 meter in het hart van de zandsculptuur.  Mensen kunnen op de randen van de heuvelkringen gaan zitten als ware het bankjes.  De ordening die dan plaatsvind zorgt voor de vernieuwing:  het geeft een niet aller daags beeld van het eigenlijk zo gewone; namelijk mensen die op het strand zitten.  Het al aanwezige anders te vormen kan al zorgen voor beweging en vernieuwing…’

Simone van de Kamp, student SPH-DT

<< March 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031