LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressDansen, sjansen en kansen. Kom je ook?
28-10-2014 9:50

“Mijn droom is de drempel voor jongeren en jongvolwassenen lager te maken om mee te doen in de samenleving. Dit wil ik faciliteren door middel van een festival, waar ook ambtenaren, professionals en andere geïnteresseerden welkom zijn” - Chris Kuypers
(secretaris LCGW)

Soms heb je de mazzel om in de droom van een ander te mogen stappen. Dat deed ik, samen met een kluit andere deelnemers, op donderdag 16 oktober tijdens het Kansenfestival voor jongeren. Locatie: het kerkgebouw aan de Hoofdstraat 15 in het plaatsje de Steeg.

Het LCGW (Landelijk Contact Gemeentelijk Welzijnsbeleid) is een vereniging van en voor gemeenten. Hun doel is het bevorderen van de deskundigheid op alle relevante beleidsterreinen in de sociale sector. Dit gebeurt door het uitwisselen van ervaringen tussen gemeenten op studiebijeenkomsten en conferenties. Het LCGW is als vanouds gericht op de praktijk. Als secretaris krijgt Chris de vrije hand om een brug te slaan tussen de systeem wereld en de dagelijkse werkelijkheid.

Chris noemt zichzelf een avonturier die graag meevaart op de flow zonder altijd te weten wat de uitkomst zal zijn. Zo ook dit droomexperiment. Waarom een festival? Op een festival komen mensen samen. Ongedwongen, lekker vrij, nieuwsgierig en met de spirit om er een leuke dag van te maken. Het kansenfestival in de Steeg was een spin-off. Chris lanceerde zijn droom en er kwamen jongeren aan het woord. Wat was hun verhaal? Hoe zien zij hun toekomst voor zich? Wat zijn hun dromen? En, wat hebben zij nodig? In brainstormsessies dachten de deelnemers, waaronder ambtenaren en welzijnsprofessionals, met de jongeren en Chris mee. Zo gaf Chris zijn droom uit handen en werd deze geadopteerd door alle aanwezigen. Op het eind van de ochtend werd de buit gedeeld. Gedachten, ideeën en mogelijkheden voor een heus festival voor en door jongeren. Vanuit de dromen en ambities die zij zelf voor ogen hebben, op hun eigen en unieke wijze. Een festival waar naast muziek, kunst en cultuur, ‘kansen’ centraal staan. Kansen voor studie, werk, en ontwikkeling. Kansen voor de toekomst!

Inmiddels is bekend dat het festival er gaat komen. De een wil er die dag gewoon bij zijn. Een ander sluit aan met zijn eigen initiatief voor jongeren. Allemaal kadootjes voor Chris. Voorop staat dat de jongeren deze dag centraal staan.

<< October 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031