LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongress 

 

 

Diner Pensant


Woensdag 27 maart 2019

 

19.30 uur    Ontvangst met een aperatief bij de 3 zusters in Tiel.

20.00 uur     Welkom
Henk Kosmeijer, voorziitter van het LCGW en burgemeester van de  gemeente Marum introduceert de sprekers van de masterclass en legt de relatie met het congres de volgende dag..

20.05 uur     Oude en Nieuwe ongelijkheid
Kees Vuyk, filosoof en psycholoog won dit jaar de socrates wisselbeker. Vandaag presenteert hij kort zijn bevindingen over de nieuwe tweedeling die in Nederland ontstaat. 

21.00 uur  Masterclass Geluk

Een keynote van Guy van Liempt, executive director Erasmus Happiness Research Organisation (EHERO). Hij schets de wetenschappelijkbasis van geluksonderzoek en de mogelijkheden voor gemeenten om het geluk van haar inwoners de bevorderen.

21.55 uur Afronding
Henk Kosmeijer, rond de masterclass af. Daarna is er onder het genot van een drankje de mogelijkheid van vragen.

Programma Pluk het Geluk in Tiel

Donderdag 28 maart 2019

10.00 uur    Welkom
Hans Beenakker, burgemeester van Tiel.

10.10 uur   Toelichting programma
Dagvoorzitter Frénk van der Linden neemt u mee door het programma, daarna gaat hij het gesprek aan met de Tielse Taalambassadeur en Ineke Stel van de gemeente Tiel. 

10.20 uur  De staat van de Nederlandse Gemeenten
Wie beter dan een burgemeester kan de gemeentelijke mogelijkheden vertellen omtrent het sturen op geluk? De naam komt in onze volgende nieuwsbrief. 

11.00 uur  De eerste workshop ronde
Er is veel kennis en ervaring omtrent geluk in Tiel. Maar ook workshops van collega gemeenten komen aanbod. De verhouding is 50-50. Met korte pitches promoten de workshopleiders hun workshop. Zo kun jij de workshop kiezen die het beste bij je past. 

13.00 – 14.00 uur Lunch  

14.00  uur Praktijkvoorbeelden 2e ronde 
Een herhaling van diverse workshops uit de 1e ronde. Maar er zijn ook enkele nieuwe workshops. Ook dit keer houden de workshopleiders een korte pitch zodat jij de beste keuze kunt maken.

16.00 uur   Karin Bruers, sociaal ondernemer en cabaratière
In deze afsluitend keynote het verhaal achter de social sofa. Wie kent niet de prachtige bankjes die overal in Nederland verschijnen. Het inspirerend verhaal over sociaal ondernemen. 

17,00 uur   Borrel