LCGW

Mis niet langer het laatste LCGW nieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressBus 1 Op bezoek bij Zorg voor elkaar Breda

Zorg voor elkaar Breda staat voor aandacht en steun van mensen voor mensen. En wel op zo’n manier dat iedereen die iets vraagt, zelf meebepaald hoe de hulp of steun eruit ziet.
Zorg voor elkaar Breda staat voor samenwerking, binnen en buiten het netwerk. Zij werken samen met iedereen die een bijdrage wil leveren aan de zelfstandigheid van mensen: het sociale netwerk van familie, buren en vrienden, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.

We gaan  op bezoek bij Zorg voor elkaar Breda. Een aantal vrijwilligers vertellen  u meer over hoe deze gekantelde werkwijze er in de praktijk uitziet. Daarnaast geniet u van een hoofdgericht.  Er zal voldoende ruimte zijn voor vragen aan de vrijwilligers of John Beckers van Wij Breda of Richard Blankenstein van de gemeente Breda.

Bus 2 Werkbezoek Bewonersbedrijf ONS
Het voorgerecht krijgt u mee in de bus. Ondertussen vertellen we kort wat over het burgerinitiatief ONS in de Bredase wijk Geeren-Zuid. Daarna gaan we op werkbezoek in bij het project. Het bijzondere van dit concept zijn de bewonersbedrijven die actief zijn onder ONS Coöperatief.  We worden ontvangen in het restaurant waar u het hoofdgerecht krijgt.  Ook ONS restaurant is een bewonersbedrijf en wordt gerund door bewoners uit de wijk. Een aantal bewoners vertellen u meer over de verschillende bewonersbedrijven, zoals ONS Paramedisch Centrum  voor logopedie, fysiotherapie, verloskundigen en thuiszorg.

Bus 3: Reflectie op de dag
Genoeg indrukken opgedaan? Stap met het voorgerecht in deze bus. En gewoon even lekker kletsen. Andere collega’s ontmoeten. Nog even de dag doornemen. Horen hoe collega’s de eerste festivaldag hebben ervaren. En in alle rust genieten van het hoofdgerecht, dat geserveerd wordt tijdens een busstop bij 
www.fortsmakelijk.nl in Bergen op Zoom.  In deze voormalige basisschool krijgt u een hoofdgerecht. Het toetje wacht op het strand in Renesse.

Naast goed en gezond eten staat bij Fort Smakelijk een goede sfeer hoog in het vaandel. Elke gast kan rekenen op een hartelijk ontvangst. Alleen eten is bij Fort Smakelijk niet nodig: iedereen kan aanschuiven en genieten van een gezellige avond.
Het team van Fort Smakelijk zet zich in om mensen  goed  eten te laten  ERVAREN, het   samen  zijn  met   anderen   laten BELEVEN  en mensen helpen om zich weer met  anderen te  VERBINDEN!