LCGW

Mis niet langer het laatste welzijnsnieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressCongres Een sterke sociale basis
16-05-2018

Een sterke sociale basis: en nu doen!Onder die noemer organiseert Sociaal Werk Nederland op 16 mei haar jaarcongres.

 

Het versterken van de sociale basis is een voorwaarde voor een geslaagde transformatie in het sociaal domein. Hoe doen we dat? Met wie? En wat zijn de randvoorwaarden?

 

Het congres vindt plaats in Fort Voordorp in Utrecht (Groenekan), van 10.00 uur tot 16.45 uur, aansluitend vindt een netwerkborrel plaats.

 

Het congres is bestemd voor:

• Lidorganisaties van Sociaal Werk Nederland (bestuurders, staf, leidinggevenden, adviseurs, beleidsmedewerkers)

• Organisaties in het sociale domein, zoals gemeenten, wijkteams, zorgorganisaties, GGZ, vrijwilligersorganisaties, burgerinitiatieven, zorgverzekeraars, onderwijs, politie, kinderopvang, woningbouwcorporaties, ministeries, maatschappelijke ondernemers en bedrijfsleven.

 

Programma en aanmelden

U kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod aan mini-colleges en workshops, verdeeld over vier pijlers: Verbinden in de basis; Innoveren; Werken en leren; Organiseren.

Plenair vertelt staatssecretaris Paul Blokhuis over zijn plannen voor de inclusieve samenleving en de rol van het sociaal werk daarin. Daarna geven Liesbeth Huyzer als plaatsvervangend korpschef van de nationale politie, en Machteld Huber, grondlegger van Positieve Gezondheid hun visie op het belang van een sterke sociale basis.

 

Er zijn o.a. workshops en mini-college’s over innovaties in het sociaal werk, duurzame inzetbaarheid van professionals, betrekken van cliënten bij het verbeteren van dienstverlening, dilemma’s en oplossingen voor samenwerken in de sociale basis, informatie uitwisseling en privacy, nieuwe manieren van inkoop in het sociaal domein, samenwerken met bewoners en vrijwilligers, kwaliteit, governance en toezicht. En nog veel meer!

 

Bekijk het volledige programma en meld u snel aan via https://congressociaalwerknederland.nl/mobiel