LCGW

Mis niet langer het laatste welzijnsnieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressHighlights dag Gezondheid en Geluk
18-05-2018

Ons congres Gezondheid en Geluk is al 2 maanden van te voren uitverkocht. Voor iedereen die er niet bij kon zijn, presenteren we in 1 avond de beste onderdelen van het programma. En vooraf voor de liefhebbens een extra workshop (start 16.30 uur)

Welke onderdelen sprongen eruit volgens de deelnemers. Het programma weten we dus pas na het congres van 20 april als de evaluatie binnen in, Wel weten we de tijden.

 

16.30 uur  Gelukkig gezond of gezond gelukkig?
Een workshop die je kijk op gezondheid en geluk verandert. Vanuit welke blik kijken we naar gezondheid en geluk en in hoeverre spelen achtergrond, cultuur en socialisatie daarin een rol? Een voorproefje op de lezingen.

17.45 uur We lopen we samen naar het St. Antonius Ziekenhuis voor het vervolg.

18.00 uur  Inloop met een buffet

19.00 uur  Opening van de avond door de dagvoorzitter

19.05 uur  Werelden die niet verbinden
Transformeren, innoveren, aansluiten bij de burger, je kunt er tegenwoordig niet meer om heen. Toch is het niet zo eenvoudig. Duco Bannink van de Vrije Universiteit laat zien, dat er werelden van verschil zijn in het sociale domein, met tegengestelde doelen, verschillende waarden en verschillende taal. Een theoretisch kader voor de complexe werkelijkheid.

19.30 uur Het ei van Nieuwegein
Nieuwegein is al jaren bezig met een andere benadering van gezondheid. De resultaten zijn inmiddels merkbaar bij de zorgverzekeraar en die willen meedoen. Laat je inspireren door deze vernieuwde aanpak. Sabrina Eijk en Jan Joost Meijs beiden programmamanager bij de gemeente Nieuwegein vertellen je alle details.

20.00 uur   Transformatie model positieve gezondheid 

Een vervolg op de inleiding. Nu de alledaagse praktijk. Tijdens de plenaire sessie hoorde je al over de community aanpak in Nieuwegein. De zorgverzekeraar merkt al enige jaren de resultaten van deze preventieve aanpak. In deze workshop meer details en ruimte voor vragen. Deze workshop was het eerste volgeboekt en als beste beoordeeld. Kortom dit mag je niet missen!

21.00 uur  Afsluiting

 

Locatie: St. Antonius Ziekenhuis
Adres:  Koekoekslaan 1
Plaats:  Nieuwegein

 

Toegang gratis voor LCGW-leden.
Aanmelden via website verplicht