LCGW

Mis niet langer het laatste welzijnsnieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressToezicht en Handhaving Wmo 2015 en jeugdwet
06-04-2018

Beste collega’s,

 

Hierbij nodigen wij jullie uit voor een brainstormsessie over Toezicht en Handhaving Wmo 2015 en Jeugdwet op vrijdag 6 april 2018 om 10 uur.

We willen met jullie graag de onderwerpen bespreken die bij dit onderwerp horen, zoals veiligheid in het sociaal domein, fraude door aanbieders, etc. Zoals jullie weten is er vaak sprake van gemeente overstijgende problematiek. Hoe pakken we dat aan? Wat zijn lessen uit andere regio’s? Wat heeft het Kenniscentrum Handhaving en Naleving van de VNG te bieden? Wat hebben we in het Noorden nodig? Hoe kunnen we leren van elkaar?

 

We hebben het volgende programma voor de brainstormsessie

 

9:45 – 10:00       Inloop

10:00                  Welkom door Chris Kuypers, LCGW

10:05 – 10:20     Adrie de Wit, toezichthouder gemeente Oldambt

  • Adrie voert toezicht uit op zorgaanbieders in de gemeente Oldambt. Hoe doet hij dat en wat komt hij tegen? Daarnaast is Adrie voorzitter van het provinciale toezichthoudersoverleg. Wat is de meerwaarde van de regionale samenwerking en hoe groot of klein maak je deze regio?

10:20 – 10:35     Jeroen van Neer, beleidsadviseur gemeente Eemsmond

  • Jeroen heeft beleid nodig waarbinnen de toezichthouders kunnen werken. Dit beleid zorgt voor een kader, maar er is ook een verordening nodig op basis waarvan de gemeente kan handhaven. Hoe pakt Jeroen dit op? Welke partijen betrekt hij daarbij en blijft het lokaal? Wat heeft Jeroen nodig?

10:35 – 10:50     Ted Strik, Regio Adviseur Fraude Team, Kenniscentrum Handhaving en Naleving VNG

  • Ted heeft als adviseur verschillende gemeenten ondersteund bij fraude meldingen. Ted weet, door zijn bijdrage aan fraude casussen wat gemeente nodig hebben om al vroeg signalen te herkennen en wat gemeenten moeten doen bij een fraude zaak. Het KCHN kan gemeente net op die andere gedachte brengen.

!0:50 – 11:00      Pauze

11:00 – 12:00     Discussie en uitwisselen ideeën onder leiding van Chris Kuypers

  • Wat is herkenbaar uit de presentaties? Wat is je verwachting van deze bijeenkomst? Waar loop jij tegenaan? Wat heb je nodig? Wat kan het LCGW of KCHN voor je betekenen? 

Vanaf 12:00        Lunch en napraten

 

 

Datum 6 april

Tijd: 10.00 tot 12.00

Locatie: Gemeente Tynaarlo,
Adres: Kornoeljeplein 1, 9481 Vries

 

De bijeenkomst is gratis voor LCGW-leden.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Petra Raaijen en Chris Kuypers