LCGW

Mis niet langer het laatste welzijnsnieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressWerkbezoek bij Humanitas - Deventer
23-06-2017

Wanneer: 23 juni van 11:00 tot 15:00 uur
Locatie: Humanitas Deventer

Kosten: Gratis. 

Over het werkbezoek

Hans Becker,ex-voorzitter van Humanitas hielt tijdens het LCGW festival van Geluk een spetterend betoog over geluk in de ouderenzorg. Tijd om dat in de praktijk te bekijken. Ga je mee op werkbezoek bij Humanitas?

Tijdens het werkbezoek hoor je alles over de aanpak in de praktijk. Hoe verbind je diverse beleidsdoelen aan elkaar? Hoe stel je het geluk van de inwoners centraal? Hoe ga je om met de regelgeving? En natuurlijk ook, hoe ervaren de bewoners het zelf? Laat je inspireren om ouderzorg, buurtaanpak, jongerenbeleid, inclusiebeleid, werkgelegenheid, duurzaamheid geheel anders aan te pakken.

Een paar voorbeelden van wat je kunt verwachten:

6 studenten wonen in Humanitas
Humanitas biedt  namelijk niet zomaar een woon- en zorgcentrum voor ouderen. Zo wonen er in Deventer ook studenten om plezier en leven in de brouwerij te brengen. De studenten wonen tussen de ouderen zelf. De woonstudenten zijn medeverantwoordelijk voor een goed woon- en leefklimaat en zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen. Ze zorgen  minimaal 30 uur per maand dar ze een goede “buur”zijn voor de bewoners. Zoals het verzorgen van de broodmaaltijd voor de bewoners in het huisrestaurant.

Jara van Vuure
Is een van de 6 studenten die in Humanitas woont. Studeert in Zwolle voor medewerker Maatschappelijke zorg. Ze houdt van dansen, shoppen, lezen, spelletjes en vooral een heleboel gezelligheid.

De Ridderhof
(Buurt)bewoners ontmoeten elkaar en leren elkaar kennen. Dat kan in de Ridderhof. Het is er leuk, gezellig en geen vraag is te gek bij Humanitas. Sterker nog, als iemand een idee heeft of samen met anderen iets wil ondernemen, dan kunnen ze rekening houden met ondersteuning vanuit Humanitas. Succesvolle initiatieven in  De Ridderhof zijn de huiswerkklas, bijeenkomsten voor tienermoeders, de Speelinstuif met kinderen van de BSO. Workshops bloemschikken en iedere woensdag de koffieochtenden.

Grow local
In de binnentuin van Humanitas staat een gerecyclede zeecontainer. In de zeecontainer wordt 365 dagen per jaar bladgroente gekweekt. Gewoon lokaal in de wijk. Humanitas ondersteunt Patrick met het opzetten van deze onderneming. Nieuwe technieken worden naast traditionele kweekwijzen getoond. Tevens een project dat laat zien dat een “bejaarde te huis” helemaal niets te maken heeft met doorgekookte saaie voeding. De bladgroente ligt dagelijks op het bord van de inwoners. Vers, uniek en van hoge kwaliteit bladgroente die gekweekt wordt in de achtertuin.

 

Meer lezen over de lezing van Hans Becker? Lees het blog van Chris Kuypers en Gerrit Dijkerman..