LCGW

Mis niet langer het laatste welzijnsnieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressPluk het geluk in Tiel VOL!
28-03-2019

Met groot genoegen nodigen wij u uit om op 28 maart 2019 deel te nemen aan ons landelijk congres over de invloed van de gemeente op geluk:

 

Pluk het geluk in Tiel

een congres over verbondenheid, taal, geld en gezondheid

 

Met plezier en enthousiasme organiseren wij een dag voor u, bestuurders, raadsleden, professionals en inwoners. Elkaar ontmoeten in de Tielse schouwburg Agnietenhof en op andere locaties in de stad ervaringen met elkaar uit te wisselen en nieuwe inzichten op te doen. Zo krijgen we samen steeds meer kennis hoe we kunnen bijdragen aan geluk in de samenleving.

 

Sturen op geluk

Uit onderzoek blijkt dat de gemeente grote invloed heeft op de ervaring van geluk en op de kwaliteit van leven van haar inwoners.  Als inwoner heb je op veel terreinen te maken met de gemeente: in je straat, voor je geld als je op een uitkering bent aangewezen, voor voorzieningen als bibliotheek, theater, sport, voor de toegang tot zorg. Hoe kan de gemeente bijdragen aan kwaliteit van leven in de stad? Op het gebied van gezondheid, taal, geld en verbondenheid. Hoe kan de gemeente zorgen voor meer geluk? Wat kan de inwoner zelf doen op deze terreinen? Daarover gaat dit congres dat de gemeente Tiel organiseert samen met EHERO (Erasmus Happiness Economic Research Organisation) en het LCGW (netwerk van gemeentelijke professionals in het sociaal domein)

 

Programma

De dag begint met een kort gesprekje van dagvoorzitter Frénk van der Linden met Hans Beenakker als gastheer en de bekende Tielse volkszanger en tevens taalambassadeur in Tiel Frans Duijts. Waarna het thema ‘Geluk’ inspirerend wordt ingeleid.

De deelnemers kunnen de rest van de dag lezingen volgen over de thema’s gezondheid, taal, geld en verbondenheid. Onder meer van Maurice de Greef, professor Leereffecten Laaggeletterden Vrije Universiteit Brussel,  Werner Brouwer, professor Gezondheidseconomie aan de Erasmus Universiteit en Marcel Canoy, adviseur ACM-Autoriteit Consument & Markt. Of u volgt één van de workshops waarin praktische voorbeelden uit o.m. Tiel, Groningen, Ede, Nijmegen en Denemarken aan bod komen. En u kunt de informatiemarkt bezoeken om een beeld te krijgen hoe geluk Nederland verovert. Lees meer

 

Wij zien u graag op donderdag 28 maart in Tiel!

Aanmelden kan via www.airsocial.nl

 

 

 

 

organisatie

Gemeente Tiel, samen met LCGW en EHERO van de Erasmus Universiteit.

 

Datum en locatie

Donderdag 28 maart 2019

Agnietenhof en verspreid over de stad

Meld je nu aan: Klik hier

<< March 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031