LCGW

Mis niet langer het laatste welzijnsnieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressTraining adviesvaardigheden - VOL!
27-09-2018

Ben je beleidsmedewerker bij een gemeente? Pas begonnen of wil je een opfristraining? Dan is onze training wat voor jou! In onze training beleidsmedewerker krijg je handreikingen voor een goed advies. Je krijgt inzicht in je rol en positie ten opzichte van wethouder, bestuur, management, instellingen en burgers. Er is veel ruimte voor de dagelijkse praktijk.

Inhoud

De training bestaat uit 3 modulen. In de eerste module leer je de verschillende vormen van adviseren kennen. Hoe adviseer je mondelijk en wat zijn de kenmerken voor een goed schriftelijk advies. In de tweede module van de training leer je meer over de rol en positie van een beleidsmedewerker. Er is aandacht voor de relatie politiek, ambtenaar, instellingen en burger. In de laatste module gaan we in op jouw advies en jouw positie in de praktijk. Je krijgt meer inzicht in jouw mogelijkheden in het dagelijkse krachtenveld van een gemeente.

Trainingsmethode

De training beleidsmedewerker heeft een typische LCGW-aanpak. We werken vanuit de praktijk. We gaan aan de slag met oefeningen en casussen uit jouw eigen werk. Aan het eind van de training kan je jouw vaardigheden in de praktijk brengen met een acteur-wethouder. Deelnemers ervaren de training als tijdswinst. Door de uitwisseling met collega's en de aangeboden handreiking gaat je werk direct beter.

Doelgroep

De training is vooral geschikt voor beleidsmedewerkers van gemeenten of van advies- en of detacheringsbureaus. De trainingsgroep is maximaal 12 personen. De training omvat in totaal drie losse dagen over een periode van 3 maanden.

Trainers

De training wordt gegeven door Chris Kuypers en verschillende gast-trainers.

Resultaat

Na afloop ben je in staat om een goed advies op te stellen en het effectief te verdedigen. Je ontvangt een LCGW-certificaat.

Data en kosten

Data zijn 27 september, 25 oktober en 29 november in Amsterdam. Voor leden van het LCGW is de training gratis (1 persoon per gemeente). Kosten bedragen € 2.000,- voor niet-leden en € 500,-  voor leden van het LCGW (2e persoon). Cursusmap, accommodatiekosten en lunch zijn inbegrepen.

Meer informatie bij Chris Kuypers, 06-19037179 (maandag tot en met donderdag van 9-12 uur). 

<< September 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930