LCGW

Mis niet langer het laatste welzijnsnieuws

E-mail: *

:

  • nieuwsbrief algemeen
  • nieuwsbrief noord
  • nieuwsbrief oost
  • nieuwsbrief west
  • nieuwsbrief zuid
  • lcgwcongressMasterclass bewust leiderschap
02-11-2018
 
Hoe bouw je aan een bewuste organisatie waar mensen gelukkig zijn en betekenisvolle resultaten bereiken?
De manier waarop wij vandaag de dag werken is niet meer te vergelijken met de manier waarop onze grootouders werkten. Arbeidsomstandigheden zijn veel beter, maar de mens evolueert gestaag door en er is een kloof ontstaan tussen de manier van bedrijfsvoering en de nieuwe behoefte van de mens als we kijken naar de cijfers. 
Slechts 12% van de Nederlandse werknemers zijn bevlogen op het werk. 
24,1% van de Nederlanders zijn ongelukkig op het werk (CBS). 
Stress is nog steeds beroepsziekte nummer 1 waardoor meer dan 1 miljoen van de werkende bevolking kampt met forse burn-out klachten. 
Om relevant te blijven als organisatie in deze tijd van constante verandering en medewerkers betrokkenheidcrisis is ander leiderschap nodig. Bewust leiderschap dat het geluk van de medewerkers centraal stelt waarbij leiders floreren in een wereld die steeds meer met elkaar verbonden is en een nieuwe aanpak vereist. 
 
In dit unieke leiderschapsprogramma leer je hoe je als leider een gezond en positief klimaat kunt creëren voor jezelf, je team en organisatie. Een thema dat aansluit bij de huidige tijdgeest. Immers vandaag zijn medewerkers op zoek naar autonomie, werkgeluk, zelfontplooiing en zingeving, en dat vereist bewust leiderschap. 
 
Gevarieerd programma
De Masterclass 'Bewust Leiderschap' behandelen we aan de hand van verschillende pijlers, gefundeerd op de laatste onderzoeken vanuit de neurowetenschap, (positieve) psychologie en (epi)genetica. Je gaat je eigen leiderschapsreis vormgeven, zelfbewustzijn vergroten en emotionele, sociale en cognitieve competenties verhogen. We nemen je mee uit je comfortzone om nieuwe wegen te ontdekken in leiderschap.
 
Leerproces
De Masterclass 'Bewust Leiderschap' gaat vooral om een intern leerproces. Bewust leiderschap vraagt bewust te kijken naar jezelf en naar de dynamieken in je team en/of organisatie. Je leert de emoties van je team in de richting van enthousiasme en betrokkenheid te drijven, waardoor prestaties enorm vooruit kunnen gaan. Je leert ook dat als mensen negatief gemanaged worden, ze mentaal afwezig zijn en afhaken: de onderpresteerders. Kosten hiervan worden ingeschat op 3,6 miljard euro per jaar. 
 
Het programma bewust leiderschap bestaat uit 3 modules van 3 dagen waarbij de volgende thema’s aan de orde komen.
 
Dag 1 | Van directief naar bewust leiderschap
Hoe kun je als leidinggevende bijdragen aan het geluk van je medewerkers? Hoe creëer je als leider een emotioneel veilig klimaat waarin creatieve vernieuwingen ontstaan, mensen betrokken en intrinsiek gemotiveerd zijn en zich inzetten voor de gemeente? Waarom is emotiebeheer voor een leider een essentiële taak? Hoe bewust zelfbeheersing te oefenen om je leiderschap te verbeteren?
 
 
Dag 2 | Hoofd-Hart Gelukscompetenties
Wat gebeurt er met ons brein als we onder druk staan?’ Of als we in rust zijn? Hoe nemen we besluiten? Vanuit ons hoofd, hart of onderbuik? Wat zijn de emotionele, sociale en cognitieve intelligentie competenties?  Wat is de wetenschappelijke basis van het rimpeleffect van emoties? Conflictbeheersing? De positieve (PEA) en negatieve emotionele aantrekkers (NEA)?
 
Dag 3 | Emotioneel bewustzijn
Hoe bouw je aan vertrouwen in teams? Waarom je emotionele stijl van leidinggevenden essentieel is voor een gezonde organisatiecultuur.  Hoe je een doel kunt vinden dat verder gaat dan alleen winst maken?
 
Het proces van emotionele bewustwording is een dynamisch proces van ‘mind’, lichaam en hart. Onze aanpak bestaat daarom uit drie leerstijlen:
 
1. Mind: kennis, weten, inzicht, begrip, betekenis en reflectie
2. Lichaam: toepassen, internaliseren, oefenen en ervaren
3. Hart: voelen en beleven
 
Geluk is wezenlijk anders dan plezier. Plezier kunnen we vergelijken met genot, is kortdurend, gericht op het zelf en activeert de stof dopamine. Geluk daarentegen is een interne transitie en zorgt voor een andere neurologische bedrading dan plezier. Het overstijgt het ego, macht of zelfverrijking. 
 
Resultaten
Een bewuste leider wendt zijn emoties functioneel aan om prestaties te verhogen en haalt het beste uit zichzelf en zijn medewerkers. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en een innerlijke transitie met als resultaat.
 
1. Je wordt bewust van je leiderschapspatronen;
2. Je leert je emoties betere managen en omgaan met stressvolle situaties;
3. Je leert de emoties van de ander te herkennen, begrijpen en beïnvloeden;
4. Je leert inspireren, conflicten oplossen, gelukkige teams bouwen en ontwikkelt een heldere visie op bewust leiderschap.
 
Prijs, datum en locatie
Dit is een training bedoeld voor managers, bestuurders, HR managers en leiders.
Prijs vrijgesteld van BTW € 750,- per module, alle modules € 1997,-
Groepsgrootte 10 – 12 deelnemers. 
 
Data 2018:
2 november: Dag 1 | Van directief naar bewust leiderschap
23 november: Dag 2 | Hoofd-Hart Gelukscompetenties
14 december: Dag 3 | Emotioneel bewustzijn
 
 
Locatie: Stadhuis Gemeente NIeuwegein
Zaal;  402 Wierszaal
 
Adres: Stadhuisplein 1 te Nieuwegein. 
Contactgegevens: Sheila Neijman,
<< November 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930